كابياء خنزيرية بالانجليزي حيوان قارض  تربية الخنزير الغيني
امراض   كابياء خنزيرية abyssinian guinea pig
sheltie
american
skinny pig
كابياء خنزيرية | عالم الحيوان
 ترجمة و معنى كلمة Guinea pig
كابياء خنزيرية (الاسم العلمي:Cavia porcellus وأحيانا يطلق عليه الخنزير الغيني (بالإنجليزية:Guinea_Pigs) غذائه المتكون من الخضراوات مثل الجزر والملفوف والقرنبيط (الزهرة) والحبوب الجافة. حيوانات خجولة تمضي معظم الوقت مختبئة لذلك يفضل للمربين صنع ملجأ أو بيت لها.  هي حيوانات نباتية تتغذى على الطعام الطازج مثل البرسيم، الهندباء، الكرفس، الخيار، الذرة الصفراء، الفلفل الحلو، القرنبيط، الملفوف، الجزر، الخس (يفضل اطعامها من حين لآخر وليس يوميا) والفاكهة والبازلاء المطبوخة وحتى الخبز ويمنع اعطائها الحليب ومشتقاتها أو اللحوم أو حتى السكريات.
تعتبر خنازير غينيا من أفضل الحيوانات المستأنسة التي يمكن تربيتها في المنازل، وأكثرها شيوعا. تحتاج هذه القوارض إلى عناية خاصة
هناك عدة أنواع منها وكل نوع منه عدة ألوان الأبيض والرمادي والبني والأسود والمخلوط:
         المشعر القصير (بالإنجليزية: Short Haired): ويكون شعرها قصير وناعم.
         الحبشي (بالإنجليزية: Abyssinian): ويكون شعرها قصير مع بروز عدة شعرات ويعد أحد أكثر الأنواع شعبية في العالم.
         ريكس (بالإنجليزية: Rex): يكون الشعر قصير وخشن.
         شيلتي (بالإنجليزية: Sheltie): يتميز بشعر طويل وناعم.
         البيروي (بالإنجليزية: Peruvian): يتميز بشعر طويل مع شعرات أمام الوجه وتفريقة شعر.
         تكسل (بالإنجليزية: Texel): يتميز بشعر طويل خشن ومموج (كصوف الخروف).
         الحريري (بالإنجليزية: Satin): يتميز بشعر لامع (سواء كان شعر قصير أو طويل).
         كابياء (الاسم العلمي:Cavia)
         كابياء برازيلية (الاسم العلمي:Cavia aperea)
         كابياء لامعة (الاسم العلمي:Cavia fulgida)
         كابياء كبيرة (الاسم العلمي:Cavia magna)
         كابياء جبلية (الاسم العلمي:Cavia tschudii)
         قائمة أنواع الكابيائية
مراجع
الكابياء أو الخنزير الهندي أو القبيعة أو خنزير غينيا (الاسم العلمي: Cavia) هي جنس من الحيوانات يتبع فصيلة الكابيائية من رتبة القوارض.
كابياء كبيرة أو خنزير غينيا الكبير (الاسم العلمي: Cavia magna) (بالإنجليزية: Greater Guinea ...كابياء برازيلية • كابياء لامعة • كابياء كبيرة • كابياء خنزيرية • كابياء جبلية • كابياء صفراء الأسنان برازيلية •كابياء صفراء الأسنان عادية • كابياء

THE GUINEA PIG
Physical description
The guinea pig, commonly called guinea pig, is a medium-sized rodent belonging to the Caviidae family. Despite what his name indicates, he has nothing to do with the pig and is not native to India. He was so called because his cry is reminiscent of pork, and the South America from which he came was once called the Indies.
Guinea pigs weigh between 0.5 and 1.7 kilograms and are 11 to 50 centimeters long. They have 4 short legs ending in claws. His head is endowed with whiskers which serve him to orient himself in the darkness. There are guinea pigs with hard hairs, smooth hair, and long hairs. His coat may be brown, white, black, etc. or a mixture of several colors.
His place of life
The guinea pig is native to the Andean Cordillera in South America. In some African and South American countries, he is raised for his flesh. In Europe, however, it is used as a pet or as a laboratory animal.
His diet
The guinea pig is exclusively herbivorous. Its diet must include hay, plants, vegetables and fruits.
His reproduction
Guinea pigs reach sexual maturity around 4 to 5 weeks for females, 9 weeks for males. The female can have up to 5 litters a year. The gestation period varies between 60 and 70 days. At the end of this period, the female gives birth on average 4 small guinea pigs already well developed and which weigh about 90 g.
His life expectancy
Guinea pigs live 3 to 4 years on average. Some of them can however reach 8 or 10 years.
The cry of the guinea pig
The guinea pigs communicate with each other by different shrieks and squeaks, ranging from the shriek of strident alarm to little cries of gratitude and amorous cooing.
Particular signs
The guinea pig has a constant need for vitamin C because unlike other rodents, his body does not store it. If he is lacking vitamin C, he can suffer from skin problems, paralyzed paws, have serious digestive problems and even die.

Post a Comment

Previous Post Next Post